Termeni si Conditii generale de vanzare

Termeni si Conditii generale de vanzare

Articolul 1 - SCOPUL

Termenii si conditiile generale de vanzare (in cele ce urmeaza TCGV) se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre Sara Trading S.R.L., prin intermediul magazinelui virtual www.mobilena.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

In acest TCGA, urmatorii termeni vor insemna:

  • "Cumparator" : persoana, firma, companie sau alta entitate juridica care emite o Comanda.
  • "Vanzator" : societatea comerciala S.C SARA TRADING SRL, cu sediul in Cluj-Napoca, Str. Vanatorului 23/4 inmatriculata la Registrul Comertului sub nr J12/1784/2008, cod unic de inregistrare CUI 23745676
  • "Bunuri si Servicii" : produse de mobilier, orice proiect la cheie, echipament, material si,sau parte a acestora sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda sau privitoare in alt mod la acestea care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului.
  • "Comanda" : un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
  • "Contract" : o Comanda confirmata de catre Vanzator.
  • "Drepturi de proprietate Intelectuala" (in cele ce urmeaza DPI): toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
  • "Specificatii" : toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in comanda.

 

Sus in pagina

 

Articolul 2 - DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice pe situl anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

1. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice

2. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)

3. TCGV

Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract. Vanzatorul poate refuza sa livreze comenzi  fara invocarea unui motiv anume. In aceasta situatie sumele achitate vor fi restituite in cel mai scurt timp. Posibile motive de refuz al livrarii poate fi constituite printre altele de afisarea unor preturi gresite sau neactualizate, suspiciunea refuzului de a primi comanda de catre cumparator, sau  de alte motive.

Sus in pagina

 

Articolul 3 - VALABILIATE

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

Sus in pagina

 

Articolul 4 - EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

4.1 Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;

4.2 Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

4.3 Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la rubrica "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul, are libertatea de a gestiona informatiile primate, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

Sus in pagina

 

Articolul 5 - CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau sucontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii , cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

Sus in pagina

 

Articolul 6 - DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.

De asemenea, numele site-urilor precum si insemnele grafice, si emblemele atat grafice cat si text, sunt marci inregistrate in proprietatea SARA TRADING S.R.L. si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

Sus in pagina

 

Articolul 7 - CONFIDENTIABILITATE - PUBLICITATE

Toate planurile, documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, incluzand fara a limita comanda, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.

Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Sus in pagina

 

Articolul 8 – TERMENE DE PLATA. PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare a Comenzii, asa cum apar ele pe site, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

Marfurile se platesc in baza unei facturi proforma,  dupa receptionarea comenzii care se transmite cumparatorului prin email imediat dupa realizarea comenzii de catre utilizator pe siteul mobilena.ro. Factura va fi trimisa prin email dupa livrarea marfurilor.

 

In functie de produsele adaugate in cosul de cumparaturi, in procesul de comanda se afiseaza modalitatea de transport (curier sau transport dedicat) si modalitatea/modalitatile de plata disponibile. Modalitatile de plata sunt plata cu ordin de plata sau depunere numerar la oricare din birourile ING Bank , cu specificarea numarul de proforma la Detalii Plata,  sau plata cu card de credit  ( nu se accepta card de debit sau card de credit emis de alta banca)  la una din bancile partenere - apar in acest link https://www.mobilena.ro/plata-cu-cardul-in-rate-fara-dobanda.  Comanda se plateste  integral cu ordin de plata ( offline sau online)  suma totala de plata de pe proforma.  Termenul de livrare apare in pagina produsului la sectiunea disponibilitate. Va rugam sa faceti plata in termen de maxim 5 zile si sa ne trimiteti documentul care atesta plata pe emailul Suport@Mobilena.ro ca si reply la emailul cu proforma primit de la noi in caz contrar comanda se anuleaza. Comanda va fi livrata sau se va da in lucru, dupa caz, dupa efectuarea platii. 

 

OBSERVATIE:

 Pentru ambele situatii de mai jos plata se face integral in termen de 5 zile de la primirea proformei.

 - Daca produsele sunt pe stoc, si disponibile pentru livrare, plata se va face integral in termen de 5 zile lucratoare de la data comenzii, prin ordin de plata, dupa confirmarea disponibilitatii produselor la depozit.

 - Daca produsele comandate se realizeaza la comanda 

Informatia referitoare la produsele care se livreaza asamblate sau la comanda apare la fiecare produs/program, in pagina produsului .

 

Va rugam sa faceti plata pe baza facturii proforma de mai jos in contul bancar RO59INGB0000999901604520 deschis la Banca ING Bank Bucuresti prin ordin de plata.

Plata se poate face prin ORDIN DE PLATA prin orice banca, sau cu mandat postal prin Posta Romana sau Depunere numerar la ghiseele ING. 

Atentie: Pentru platile efectuate prin Posta Romana , aceasta percepe un comision procentual, care creste proportional cu valoarea platita, pe cand Ordinul de plata efectuat prin orice Banca are o valoare fixa de aproximativ 5 lei (depinde in functie de banca). Platile efectuate prin Posta Romana se vor procesa dupa efectuarea efectiva a viramentului bancar (intre 5 - 10 zile lucratoare de regula). La campul Detalii plata de pe ordinul de plata sau mandatul postal va rugam sa completati numarul facturii proforma, iar daca plata se face din contul altei persoane/societatii decat cea de pe comanda va rugam sa completati numele persoanei/societatii de pe comanda cu majuscule si apoi numarul facturii proforma. Comanda devine ferma si va fi procesata in momentul primirii de catre Mobilena.ro prin e-mail Suport@Mobilena.ro, a documentului de plata scanat (ordin de plata sau mandat postal sau chitanta care confirma depunerea in cont) care confirma efectuarea platii, sau in anumite situatii in momentul in care s-a efectuat efectiv transferul bancar ( va vom anunta daca este cazul). Va rugam sa faceti plata pe baza facturii proforma in termen de maxim 5 zile lucratoare de la primirea ei, in caz contrar aceasta se anuleaza. Va rugam sa ne trimiteti documentul care atesta plata prin email pe Suport@Mobilena.ro dupa efectuarea platii.

In momentul livrarii produselor comandate, veti primi un email pentru a putea urmari si receptiona comanda. In cazul produselor care se realizeaza la comanda sau care nu sunt pe stoc in momentul comenzii, va vom anunta cand acestea sunt disponibile pentru livrare, cu o zi inainte de livrare.

Pentru produsele unde în pagina produsului se specifica ca produsele se realizeaza " la comanda " care cuprind dar nu se limiteaza la produse care se realizeaza pe dimensiunile sau specificatiile cilentului, canapele, respectiv husele care acopera canapele, mobilierul tapitat unde se  alege materialul ( stofa, piele), mobilierul realizat intr-un finisaj care se cere foarte rar, se consideranda ca acestea sunt executate dupa specificatiile date de cumparator, datorita multitudinii de finisaje in care se pot livra,  in cazul in care clientul isi manifesta intentia de a renunta la comanda inainte ca aceasta sa fie livrata si produsele au fost date in lucru, suma platita nu se restituie.

Daca aveti intrebari despre procesul de comanda, sau modalitatile de plata contactati-ne la Suport@Mobilena.ro  in timpul programului Luni - Vineri, 9 - 17.

Factura propriu zisa va fi trimisa prin email dupa livrarea marfurilor. 

Vanzatorul are dreptul de a refuza o comanda preluata de pe site, fara a invoca un motiv anume, avand insa obligatia de a-l informa in prealabil pe Cumparator asupra acestui fapt.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii.

Sus in pagina

 

Articolul 9 –PRET - FACTURARE - PLATI

Pretul, modalitatea de plata si termenele de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va trimite prin email catre Cumparator o factura proforma pentru Bunurile si Serviciile comandate, pe baza careia Cumparatorul in functie de produele comandate va face plata integrala a acestora, in termen de maxim 5 zile lucratoare.Comanda se considera confirmata si ferma in momentul primirii dovezii platii de catre VANZATOR ca si reply la emailul care contine factura proforma. Obligatia Cumparatorului este sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Factura propriu zisa Vanzatorul o va trimite in format electronic pe emailul inregistrat de Cumparator, la livrarea bunurilor din comanda sau in scurt timp dupa ce bunurile au fost livrate.

 In cazul in care produsele se transporta prin Transport specializat sau Curierat, in anumite localitati care nu se afla pe rutele de transport comune, se pot aplica costuri suplimentare la tariful afisat. Acestea vor putea fi comunicate doar ulterior comenzii.

 

In cazul in care in pagina unui produs este afisat pe site mesajul Pret neactualizat sau in cazul in care ulterior unei comenzi Cumparatorul este informat telefonic sau prin mesaj scris ( email, sms sau alte modalitate) de catre Vanzator ca pretul unui produs sau a mai multor produse din comanda sa este neactualizat si pretul este incorect, Vanzatorul nu da da curs comenzilor efectuate pe site, prin adaugarea produselor in cos si trimiterea comenzii, iar comenzile care contin aceste produse vor fi anulate. Cumparatorul va putea reface comanda la pretul si in conditiile comunicate de Vanzator.

Sus in pagina

 

Articolul 10 - RISCURI SI RESPONSABILITATI

10.1 Livrare

Termenul maxim de livrare este cel afisat pe site pentru fiecare produs. In conditii exceptionale, acest termen se poate prelungi, dar in acest caz Vanzatorul va informa cumparatorul, si va furniza un termen estimat de livrare.

In functie de produsele adaugate in cosul de cumparaturi, in procesul de comanda se afiseaza modalitatea de transport  disponibila - curier sau transport dedicat.

 In cazul in care produsele se transporta prin Transport specializat, in anumite localitati care nu se afla pe rutele de transport comune, se pot aplica costuri suplimentare la tariful afisat. Acestea vor putea fi comunicate doar ulterior comenzii.

10.2 Transport - Ambalare

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat/transport cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.

10.3 Receptia marfii

Receptia marfii se va face tinand cont de urmatoarele instructiuni de receptie si manipulare a marfii:

Instructiuni de receptie si manipulare a marfii:

10.3.1. Receptia cantitativa. In momentul livrarii marfii Cumparatorul va verifica conformitatea intre numarul de colete primite si numarul de colete de pe documentul de insotire al marfii. Daca apar diferente se consemneaza pe documentul de insotire al marfii detinut de catre transportator (AWB - pentru curierat sau aviz de insotire a marfii pentru transport dedicat)  si se intocmeste un Proces Verbal de constatare a diferentelor, care se semneaza de catre Cumparator si de catre reprezentantul firmei de transport care face livrarea.

10.3.2 . Verificarea integritatii amabalajului. Cumparatorul verifica amabalajul si integritatea produselor livrate. In cazul oricaror deteriorarii ale produselor sau componentelor se va face in Proces Verbal impreuna cu transportatorul sau curierul. Nu veti semna ca mobila este ambalata necorespunzator, daca aceasta varianta va fi prezentata de catre curier sau transportator. Aceasta conduce la renuntarea unor cereri de despagubire ulterioare adresate catre Vanzator. Se recomanda a se face poze daca este posibil. In cazul in care nu se va intomi Proces Verbal de Constatare, trimis ulterior catre vnazator, Vanzatorul isi declina responsabilitatea rezolvarii unor reclamatii ulterioare.

10.3.3.  Manipularea mobiliei pana in locul unde urmeaza sa se amplaseze, respectiv asambleze (daca este cazul) produsele de mobilier, va fi supravegheata indeaproape, pentru a evita eventuale distrugeri care ar putea aparea printr-o manipulare neglijenta. Vanzatorul nu poate fi facut raspunzator pentru deteriorarile aparute in timpul manipularii si montarii defectuoase a produseleor de mobilier, ulterior receptiei acestora.

10.3.4. Dupa ce produsle de mobilier sunt manipulate/transportate pana la locul unde urmeaza sa fie amplaste si/sau asamblate, se va desface ambalajul si se va verifica in detaliu integritatea pieselor individuale de mobilier, inainte de a fi montate (daca este cazul). In cazul in care se vor observa defecte de fabricatie, se va anunta Vanzatorul, Mobilena.ro, in cel mai scurt timp posibil, dar nu mai mult de 24 de ore de la receptia marfii. Mobilena.ro nu poate fi facuta responsabila pentru deteriorarii ale produselor, (zgarieturi, lovituri, etc.) aparute in timpul manipularii si montarii produseleor de mobilier.

10.3.5. In cazul produselor care se livreaza nemontate, montajul cade in sarcina cumparatorului, iar in cazul in care este vorba despre un produs complex, se recomanda apelearea la personal specializat. Se recomanda citirea cu atentie a instructiunilor de asamblare, care se livreaza impreuna cu produsul.

10.3.6. Dupa ce marfa a fost trimisa , in cazul in care nu exista probleme cu integritatea amabaljului, aceasta trebuie receptionata de catre Cumparator in maxim 5 zile lucratoare de la data livrarii.

10.3.7. PROCEDURA DE URMAT LA RECEPTIA MARFII

 Inainte de a semna de primire este obligatoriu sa verificati continutul fiecarui colet in parte chiar daca ambalajul este in stare buna.

In cazul in care mobila a ajuns deteriorata trebuie facut un proces verbal in prezenta transportatorului, semnat de ambele parti. VA ATRAGEM ATENTIA in mod special asupra unei practici pe care unui curieri din pacate o folosesc - sa treaca amabalaj necorespunzator pe procesul verbal. NU  trebuie sa apara bifata optiunea Ambalaj necorespunzatorsau daca aparte Ambalaj Corespunzator - se bifeaza DA. Toate produsele pe care le livram prin curier sunt ambalate corespunzator. Refuzati sa semnati in aceste conditii si informati-ne pe noi.  Daca va conditioneaza predarea mobilierului de semnarea in conditile de mai sus refuzati livrarea si luati legatura cu noi.

Daca nu se completeaza proces verbal in conditiitiile mentionate mai sus, cheltuielile de reparatie si transport * tur si retur, adica de 2 ori taxa de transport din comanda , in vederea reparatiei, vor fi suportate de catre clientul final.

DACA MOBILA ESTE DETERIORATA DATORITA TRANSPORTULUI SI NU ATI VERIFICAT SI MENTIONAT PE AWB SI PROCESUL VERBAL ACEST FAPT - Odata ce ati semnat de primire,  acceptati ca mobila a fost livrata in stare buna.

In cazul in care mobila are orice fel de deteriorare la unul sau mai multe colete, mentionati acest lucru pe awb si cereti curierul sa completeze un proces verbal unde descrieti in ce consta defectul sau defectele si faceti poze. ACCEPTATI livrarea, faceti poze cu defectele trimiteti-le prin email ca si raspuns la emailul cu proforma primit de la noi. Daca se respecta procedura descrisa mai sus noi NE ANGAJAM SA INLOCUIM REPERELE DEFECTE fara alte costuri catre dumneavoastra.

Pentru a intlege mai bine procesul, daca refuzati sa primiti coletele acestea se vor intoarce la depozit pe cheltuiala noastra, chiar daca curierul le-a deteriorat, deci vom avea de platit 2 transporturi. In aceasta situatie va informam ca nu vom nu vom retrimite alte produse si vom retine din suma returnata contravaloarea celor 2 transporturi - tur si retur.

In cazul nerespectarii procedurii de mai sus, daca decide sa primeasca produsele refuzate de catre Cumparator, Vanzatorul va percepe taxe aditionale  ( tur si retur) cumparatorului pentru transportul in vederea repararii sau aducerii la conformitate a produselor ( tur si retur)  repectiv pentru repararea sau inlocuirea repereleor deteriorate pe parcursul transportului sau aduceriea la conformitate a produselor.

Sus in pagina

 

Articolul 11 - ACCEPTARE

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile in termen maxim egal cu termenul de executie al Comenzii, fara a imputa Cumparatorului eventuale costuri legate de aceste operatiuni. De asemenea, Vanzatorul va respecta prevederile Ordonanţei urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, ceea ce confera Cumparatorului (numai in conditiile actului normativ mentionat) dreptul ca in termen de 14 zile sa denunte unilateral Contractul, urmand sa primeasca in termen de 14 de zile de la - ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – Vanzatorul are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie sa solicite daune interese catre Cumparator, in conditiile legislatiei.

Clientul este informat asupra faptului că, în cazul în care produsele a căror returnare prezintă urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri mecanice sau, după caz, electrice, accesorii lipsă, certificate de garanție lipsă, Vânzătorul își rezervă dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o sumă din valoarea produsului, sumă ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse.

Returnarea produselor se face cu respectarea urmatoarelor conditii:

11.1 Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Conditia pentru care un produs sa poata fi returnat, este integritatea ambalajului si a produsului livrat. NU SE ACCEPTA SPRE RETURNARE PRODUSE LIVRATE DETERIOARATE PENTRU CARE NU SE TRIMITE COPIE DUPA PROCESUL VERBAL DE CONSTATARE SEMNAT DE CATRE TRANSPORTATOR ( pe procesul verbal trebuie sa fie mentionat AMABALAJ CORESPUNZATOR ) Cheltuielile de returnare vor fi suportate de cumparator, iar transportul se va efectua folosind aceleasi servicii de transport folosite la livrare. Rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur. Contravaloarea produselor va fi restituita integral, fara insa a calcula eventualele comisioane ce ar putea decurge din tranzactii bancare. Pentru ca returnarea sa fie completa, este absolut necesara inapoierea produsului impreuna cu o copie a certificatului de garantie si a facturii fiscale.

– Se accepta spre retur saltelele, decoratiunile, covoarele si obiectele textile doar daca sunt sigilate in ambalajul si foliile originale.

– Se accepta spre retur produse de mobilier doar daca este sigilat in ambalajul si foliile originale. Nu putem accepta ca retur produsele care au fost desigilate si montate.

11.2 NU SE ACCEPTA SPRE RETURNARE PRODUSE LIVRATE DETERIOARATE PENTRU CARE NU SE TRIMITE COPIE DUPA PROCESUL VERBAL DE CONSTATARE SEMNAT DE CATRE TRANSPORTATOR ( pe procesul verbal trebuie sa fie mentionat AMABALAJ CORESPUNZATOR ). Nu se accepta spre returnare produse care au suferit modificari fata de starea in care au fost livrate (au fost asamblate, in cazul in care s-au livrat neasamblate, folosite sau deteriorate). In cazul produselor care se livreaza neasamblate, acestea pot fi returnate doar in cazul in care au ramas in starea in care s-au livrat , adica neasamblate. Mobilena.ro nu isi asuma nici o responsabilitate pentru manipularea, transportul, montajul executat de client, si nici nu accepta returnarea produselor ce au defecte rezultate din aceste cauze. Daca produsul este returnat in oricare din situatiile descrise mai sus, acesta va fi returnat comparatorului, iar costurile legate de transport vor fi suportate de catre cumparator, sau mobilena.ro isi rezerva dreptul de a retine din valoarea produselor comandate o taxa de utilizare si/sau o taxa de procesare administrativa.

Sunt exceptate de la exercitarea dreptului de retur următoarele: serviciul de montaj al produselor, costul transportui, produsele realizate după specificațiile și instrucțiunile Cumpărătorului sau personalizate distinct pentru comanda, produsele care se pot deterioara sau degrada rapid, produsele ce sunt parte a unui ansamblu și nu pot fi, prin natura acestora, separate de celelalte elemente componente.

11.3. Nu se accepta spre returnare urmatoarele produse: produsele unde în pagina produsului se specifica " la comanda ", canapele, respectiv husele care acopera canapele, mobilierul realizat intr-un finisaj care se cere foarte rar, considerandu-se ca acestea sunt executate dupa specificatiile date de cumparator, datorita multitudinii de finisaje in care se pot livra. Datorita acestei situatii produsele de mai sus, sau accesoriul respectiv nu poate fi returnat.

In cazul in care Cumparatorul doreste sa se retraga din Contract si produsele pe care doreste sa le returneze respecta conditiile de mai sus, Cumparatorul va putea completa online formularul de retur ( prin completarea formularului de contact - unde va da toate informatiile Nume, Numar comanda factura su ulterior va transmite informatiile cerute de Vanzator )  pe baza caruia Vanzatorul va decide daca produsul sau produsele respecta conditiile generale de retur si va informa cumparatorul daca se accepta returul . Returnarea se face pe doar baza unei Autorizatii de Returnare a Marfii ( RMA) / Accept retur care se emite doar daca produsul respecta conditiile generale de retunare. Operatorul va aduna informatii despre Returnarea marfii pe care o solicitatii, si in cazul in care sunt indeplinite conditiile de mai sus vi se va oferi un numar RMA, pe baza caruia puteti sa predati marfa catre compania de transport care care efectuat livrarea initiala sau o alta companie de transport doar daca aceasta este agreata de Vanzator.

Imaginile de pe situl mobilena.ro sunt cu titlu de prezentare.

Usoarele diferente de nuanta dintre fotografia de pe site si produsul in sine se pot datora si setarilor monitoarelor. Toate articolele se livreaza fara decoratiuni.

   Retragerea Vânzătorului din Contractul de vânzare-cumpărare

11.4.  În ciuda faptului că Vânzătorul este foarte atent în ceea ce privește piața Bunurilor oferite, se poate întâmpla, în mod excepțional, ca Vânzătorul să nu poată livra Bunurile comandate în condițiile convenite prin Contractul de vânzare-cumpărare. În aceste situații, Vânzătorul își rezervă dreptul de a se retrage din Contractul de vânzare-cumpărare.
11.5. Atât Vânzătorul cât și Cumpărătorul au dreptul de a se retrage din Contractul de vânzare-cumpărare în cazul unor modificări semnificative ale prețurilor cu ridicata ale Bunurilor comandate, în cazul unor modificări semnificative ale prețurilor de expediție sau în cazul în care Vânzătorul devine conștient de faptul că Bunurile au fost, din greșeală, ofertate la un preț greșit, iar Cumpărătorul nu acceptă modificările corespunzătoare aduse Contractului de vânzare-cumpărare, adică o majorare a prețurilor bunurilor sau a majorare a prețurilor de livrare.
11.6. Vânzătorul are dreptul de a se retrage din Contractul de vânzare-cumpărare în orice moment înainte de livrarea Bunurilor către Cumpărător.
11.7. Vânzătorul este obligat să comunice imediat Cumpărătorului retragerea sa din Contractul de vânzare-cumpărare la adresa de e-mail pusă la dispoziție de Cumpărător prin Comandă. Vânzătorul este, în continuare, obligat să returneze Cumpărătorului prețul tranzacției achitat pentru Bunuri.
11.8. Prin prezenții Termeni și Condiții, Cumpărătorul a luat la cunoștință și este de acord că Vânzătorul are dreptul să se retragă din Contractul de vânzare-cumpărare încheiat cu un Cumpărător care, pe parcursul altor relații contractuale cu Vânzătorul, și-a încălcat deja material obligațiile care îi reveneau (refuzul repetat de preluare a Comenzii). Încălcarea materială a oricăror acorduri anterioare cu Vânzătorul este considerată o încălcare semnificativă în sensul Art. 1551 alin. 1 din Codul Civil și Vânzătorul are dreptul de a se retrage din Contractul de vânzare-cumpărare ca urmare a unei astfel de încălcări.

Sus in pagina

 

Articolul 12 - MARFURI EXCEDENTARE

Orice marfuri livrate in exces fata de cantitatea prevazuta in Comanda pot fi refuzate de catre Cumparator in termen de 7 zile calendaristice de la livrare.

Sus in pagina

 

Articolul 13 - GARANTII

Pe langa orice alte garantii prevazute de legile aplicabile si detaliate in Termenul de Garantie emis de catre Vanzator, acestea garanteaza Cumparatorul impotriva oricarei non conformitati care poate afecta intreaga sau o parte a Bunurilor si Serviciilor, cu exceptia uzurii normale, pentru a perioada de 24 luni de la data emiterii facturii de vanzare. Remedierea defectiunilor se face de catre producator in termen de 24 de luni de la data facturarii. Exceptie fac produsele consumabile, care nu beneficieaza de garantie.

Sus in pagina

 

Articolul 14 - TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata in momentul livrarii si receptiei marfii(intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier). Acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare. Vanzatorul nu poate fi facut responsabil de continutul coletelor expediate decat daca exista in document incheiat de catre Cumparator si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.

Sus in pagina

 

Articolul 15 - RESPECTAREA LEGILOR SI STANDARDELOR

Vanzatorul va respecta toate legile, reglementarile si ordonantele aplicabile la realizarile sale contractuale, inclusiv fara limitare la fabricarea, asamblarea, manipularea, transportul, depozitarea, ambalarea sau livrarea Bunurilor si Serviciilor si aplicabile la sanatate, securitate, mediu.

Sus in pagina

 

Articolul 16 - RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

Sus in pagina

 

Articolul 17 - INCALCARE - TERMINARE

Daca producatorul produslui/produselor cumparate nu executa obligatiile sale, inclusiv in perioada de garantie, Cumparatorul va notifica Vanzatorul asupra acestei neindepliniri. Un plan de actiune va fi validat intre Parti in termen de 3 zile de la notificare.
Cumparatorul poate sa anuleze o Comanda prin e-mail, inainte ca facutura proforma emisa pentru acesta de catre Vanzator sa fie platita.
Vanzatorul isi rezerva dreptul sa anuleze o comanda, fara invocarea unui motiv, dupa notificarea prealabila a cumparatorului.

Sus in pagina

 

Articolul 18 - FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Sus in pagina

 

Articolul 19 - LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediu Vanzatorului.

Sus in pagina

 

Articolul 20 - PREVEDERI DIVERSE

Daca una sau mai multe prevederi ale prezentelor TCGV sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numite prevederi nu vor fi aplicate si Partile de vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale.

Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

Sus in pagina